Betterwalls valokuvatapettien asennusohjeet

Odota noin kolme viikkoa ennen kuin aloitat tapetoinnin, jos huoneesi seinät äskettäin maalattiin. Seinän pinta on oltava sileä ja vapaa pölystä, rasvasta, silikonista ja lateksista.

Sivellä liimaa vain seinälle, kuitukangastapetti asennetaan kuivana seinään.

1. Rullaa auki kaikki tapettivuodat ja aseta ne oikeaan järjestykseen valmiiksi käytettäviksi. Ohjauksena toimii vuotien alaosassa oleva numero ja vuodat ovat numeroitu siinä järjestyksessä, kun ne tulee asentaa.

2. Mittaa seinäsi tarkalleen ja merkitse kohdat, joihin ensimmäinen vuota tulee asentaa. Tämä vaihe jää kuitenkin pois, jos tapetti kattaa koko seinän – aloita tapetointi vasemmasta kulmasta.

3. Sekoita liima ja sivele liimaa seinälle. Liiman tulee olla hiukan paksumpaa – sitä voi laimentaa myöhemmin tarpeen vaatiessa.

4. Aloita sillä vuotalla, jonka asennuspaikka on kaikkein eniten vasemmalla. Asenna ensimmäinen vuota seinään merkintöjesi mukaan. Aloita vuodan asennus sen yläreunasta ja rullaa sitä sitten alaspäin tapettirullaa käyttäen.

5. Asenna nyt seuraava vuota kiinni ensimmäiseen vuotaan siten että reunat ovat vastakkain – vuodat eivät saa mennä päällekkäin. Poista varovasti saumojen kohtiin kerääntynyt liiallinen liima pehmeällä kostealla sienellä.

6. Kun kaikki vuodat ollaan asennettu paikoilleen, varmista vielä kerran tapettien kiinnitys siten että tapettirullan avulla rullaat pitkin kaikkia vuotia - katosta alkaen lattiaan saakka. Leikkaa pois ylimääräinen tapetti terävällä veitsellä. Nyt on kaikki valmista!